ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

παιδικη χορωδια σουπερΜε μια όμορφη χορωδιακή εκδήλωση, από τις παιδικές χορωδίες της Θέρμης, Νέου Ρυσίου, Νέας Ραιδεστού, Τριλόφου και Σουρωτής άνοιξε αυλαία το χορωδιακό τριήμερο 27 με 29 Μαϊου της ΔΕΠΠΑΘ, το οποίο έδωσε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες, από τη μια, να δείξουν το ταλέντο τους και να δουν ότι η προσπάθεια που κάνουν και συνολικά η ενασχόλησή τους με τον πολιτισμό και τη μουσική επιβραβεύεται κι από την άλλη να γίνουν κοινωνοί της μουσικής πανδαισίας και του καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού έργου στους δημότες μας.              Πρόκειται για την πρώτη χορωδιακή εκδήλωση η οποία και σηματοδότησε τη λήξη της σχολικής χρονιάς στην οποία παρουσιάστηκαν τραγούδια Παράδοσης & ο «Ερωτόκριτος» με την υποστήριξη του Συλλόγου Κρητών Θέρμης.

παιδικη χορωδια 1
Αναλυτικά συμμετείχαν οι χορωδίες :
Παιδική Χορωδία Π. Κ.Θέρμης | Παιδική Χορωδία Κ.Π. Ν. Ραιδεστού
Παιδική Χορωδία Κ. Π. Ν. Ρυσίου | Παιδική Χορωδία Κ. Π. Τριλόφου
Παιδική Χορωδία Κ. Π. Σουρωτής.Στις παιδικές χορωδίες του Δήμου Θέρμης με μαέστρο την κ.Ειρήνη Μαραντίδου συμμετέχουν πάνω από 150 παιδιά που αγαπούν το χορωδιακό τραγούδι με ταλέντο και αστείρευτες δυνατότητες όπως μας απέδειξαν σε αυτή την πρώτη «Χορωδιακή» εκδήλωση.

Ακολούθησε το 14ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Θέρμης, μία διοργάνωση υψηλής ποιότητας μουσικών δρώμενων πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία.XORODIA THERMI
Ένας θεσμός που συνεχίζει να δημιουργεί, να διευρύνει και να διατηρεί τη μουσική παράδοση σε δύσκολους καιρούς, προσφέροντας ένα τεράστιο μουσικό, εκπαιδευτικό και πολιτισμικό έργο. Την επιμέλεια της εκδήλωσης ειχε η μαέστρος κ . Μεταξά Ελευθερία που ακούραστα δούλεψε για τη διοργάνωση αυτή. Η ψυχή της εκδήλωσης οι χορωδοί της Θέρμης που με μεράκι ,αγάπη και εθελοντισμό υποστήριξαν την εκδήλωση και τους ευχαριστούμε θερμά.

 

θερμη χορωδια 2θερμη χορωδια 3

 

Στο 14ο χορωδιακό φεστιβάλ συμμετείχαν οι καταξιωμένες ελληνικές χορωδίες:

-ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ

-ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΟΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

-ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “ΘΕΡΑΜΒΟΣ” ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ

-ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ Ν.ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ «ΟΙ ΤΡΑΓΩΔΑΝΟΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ»

-ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

-ΜΙΚΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Π. K.ΘΕΡΜΗΣ,ενώ συμμετείχε καιμία χορωδία από τη γειτομική Βουλγαρία.μικρα 4χορωδια μικρα 1Το τριήμερο Χορωδιακής Τέχνης, ολοκληρώθηκε με τη 15η χορωδιακή συνάντηση της Μίκρας, μιας δημιουργικής προσπάθειας και σημαντικής δουλειάς ένα υπέροχο αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής συνεργασίας, που για μία ακόμη φορά στόχευσε άμεσα στην ουσία της καλλιτεχνικής Αγωγής και Παιδείας, καθώς και στην καλλιέργεια μιας κορυφαίας απόδοσης της μουσικής πνευματικής καλλιέργειας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο μαέστρο κ.Κανάρη Κεραμάρη καθώς και σε όλους τους χορωδούς.

χορωδια Μικρα 4

Στην 5η χορωδιακή συνάντηση συμμετείχαν οι χορωδίες:

-ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΘΕΡΜΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»

-ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ.
«ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ»

-ΧΟΡΩΔΙΑ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

-ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΜΟΥΣΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»

-ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΙΚΡΑΣ

«Το τριήμερο των χορωδιακών συναντήσεων έκλεισε με επιτυχία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους της ΔΕΠΠΑΘ για την άψογη διοργάνωση και σε όλους όσους το στηρίζουν, γιατί αυτό το φεστιβάλ είναι προσφορά στον τόπο, στους νέους ανθρώπους, στον πολιτισμό, αλλά κυρίως είναι κίνητρο για να γεννηθούν νέες ιδέες. Δεν παραδίδουμε τα όπλα στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα, αντίθετα αγωνιζόμαστε για να στηρίξουμε και να διατηρήσουμε θεσμούς, δημιουργώντας ένα ισχυρό πλέγμα συνοχής της κοινωνίας μας. Καλούμε το σύνολο των πολιτών του Δήμου μας να πλαισιώνουν και να στηρίζουν αυτές τις προσπάθειες με την παρουσία τους, για να ενθαρρύνουμε και να ενδυναμώσουμε πρωτοβουλίες που αναβαθμίζουν τη χορωδιακή μουσική και αναδεικνύουν το μεγαλείο του Ελληνικού Πολιτισμού», επεσήμανε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ κ. Δήμητρα Χίνη με την ολοκλήρωση του «χορωδιακού τριημέρου» στο Δήμο Θέρμης.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο