ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Ενημέρωση|

resitalΡεσιτάλ κιθάρας  διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μουσικές Τετάρτες την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 στις 20.00 στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης , είσοδος ελέυθερη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των :
FRANCIS KLEYNJANS | HEITOR VILLA-LOBOS |CARLO DOMENICONI
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΕΛΗ | ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑΚΗΣ | JOAQUIN TURINA

B Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο   Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α   του  Φ Ω Τ Η   Μ Π Α Ξ Ε
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε κιθάρα με τον Αθανάσιο Λεονταρίδη στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Φοίτησε στο Βιολογικό τμήμα του Α.Π.Θ. το οποίο και εγκατέλειψε για να συνεχίσει τις σπουδές του στην κιθάρα, στην Ισπανία, με καθηγητές τον Jose Luis Rodrigo {REAL CONSERVATORIO DE MADRID] και Jose Tomas [CONSERVATORIO OSCAR ESPLA de ALICANTE].
Έχει εμφανιστεί σε ομαδικά και ατομικά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό [Ισπανία, Ρουμανία και Κύπρο].
Το 2004 παρουσίασε ένα αφιέρωμα στον Ισπανό συνθέτη Joaquin Rodrigo με τα σημαντικότερα έργα του για κιθάρα, συμπεριλαμβανομένου του Concierto de Aranjuez, συνεργαζόμενος με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Καλαμαριάς στην αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ.
Συμμετείχε σε δύο δισκογραφικές παραγωγές. Η πρώτη του δισκογραφική παραγωγή έγινε από το Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με τίτλο «ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΚΙΘΑΡΑ» και η δεύτερη ήταν μια παραγωγή του Πέτρου Θεοδώρου, με τίτλο ΒΕΑΤΡΙΚΗ, στην οποία συνεργάστηκε με τον τσελίστα Δαμιανό Καϊλόγλου και τον διεθνούς φήμης βαρύτονο Σπύρο Σακκά.
Μαθητές του, όπως ο Γιώργος Γούσιος, ο Γιώργος Περβολαράκης, ο Γιώργος Αργυριάδης και η Αντιγόνη Μπαξέ πραγματοποιούν διεθνή καριέρα.
Διδάσκει στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στο Δημοτικό Ωδείο Θέρμης και στο Ωδείο ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο