ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

spanaki pita dhmarxosΗ διαχρονική παραγωγή και η ανεκτίμητη αξία του τοπικού προϊόντος παρουσιάστηκαν σε μία ξεχωριστή εκδήλωση ανάδειξης του σπανακιού αλλά και προβολής της ιστορίας του, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου από τον  Πολιτιστικό Σύλλογο, τη Δημοτική κοινότητας Αγίας Παρασκευής και τη ΔΕΠΠΑΘ.  Στη γιορτή για το περίφημο  σπανάκι της Αγίας Παρασκευής, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου, ξερνώντας κάθε προηγούμενο, μοιράστηκαν περισσότερα από πεντακόσια κιλά σπανάκι σε ειδικές συσκευασίες στους παρευρισκόμενους. Επίσης όσοι συνδημότες μας βρέθηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην Αγία Παρασκευή,  γεύτηκαν τις ωραίες και νόστιμες λιχουδιές από το σπανάκι που ετοίμασαν οι κάτοικοι της περιοχής.

spanaki genikhΕπιπλέον, πάνω από 1.800 μερίδες σπανακόπιτας και άλλων εδεσμάτων  με βάση το σπανάκι που δημιούργησαν οι γυναίκες του χωριού. μοιράστηκαν  στους παρευρισκομένους. Κατά το χαιρετισμό του, στο πλαίσιο της γιορτής,  ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της αποχέτευσης και τις αδιάκοπες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ : «Έχουμε χρέος απέναντι στους δημότες μας αλλά και τις επόμενες γενιές που έρχονται, να παραδώσουμε και θα παραδώσουμε ένα σημαντικό έργο, το οποίο θα παρακολουθούμε με αμείωτο ενδιαφέρον, μέχρι την έναρξη και φυσικά ολοκλήρωσή του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

spanaki 2spanaki nanaspanaki dhmarxos tzoyvaka

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίας Παρασκευής κ. Μαρία Τσιουβάκα ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τις ενέργειες εξασφάλισης και ένταξης στο ΕΣΠΑ, του μεγάλου και απαραίτητου έργου της αποχέτευσης και για τη Δημοτική Κοινότητα της Αγίας Παρασκευής, καθώς και την Πρόεδρο της ΔΕΠΠΑΘ κ. Αθηνά Παπαδάκη για τη στήριξη και τη συνεργασία, ώστε η φετινή γιορτή να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων συνδημοτών μας.

spanaki 1spanaki 3

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έγινε ο  τυπικός διαγωνισμός και η βράβευση της καλύτερης σπανακόπιτας και των φαγητών με παράγωγα, που είχαν  βάση το σπανάκι. Ακολούθησε βραδιά με  άφθονη μουσική από παραδοσιακή ορχήστρα  και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από ομάδες που είχε φροντίσει να  καλέσει  ο  πολιτιστικός Συλλόγους Αγίας  Παρασκευής. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με  λαϊκό γλέντι.

spanaki 4spanaki nana theodorakhsspanaki 5

 

 

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο