ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

ROMPOTIKH  KATASKEYH 1Με την εφαρμογή “Project 1 – Carouzel”  συνεχίζονται τα μαθήματα στο εργαστήρι ρομποτικής των Κ.Δ.Α.Π της Θέρμης και του νέου Νέου Ρυσίου . Πρόκειται ουσιαστικά για μια μικρογραφία του γνωστού σ’όλους μας carousel που συναντάμε όλοι μας στα λούνα Παρκ. Το Carousel είναι μια ιδιαίτερη κατασκευή που συνδυάζει, περιστροφική και παλινδρομική κίνηση.

Αυτό το πετυχαίνει με το συνδυασμό της ταυτόχρονης λειτουργίας 4 οδοντωτών τροχών (γραναζιών).
Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή γίνεται έλεγχος της κίνησης όχι με τη χρήση αισθητήρα κλίσης, όπως έχουν διδαχτεί έως τώρα οι μαθητές των τμημάτων ρομποτικής, αλλά με τη χρήση του software μετρητή.

ROMPOTIKH KINHSH 3
Η χρήση του συγκεκριμένου μετρητή έδωσε στα παιδιά τη δυνατότητα να καταφέρουν να αυξομειώνουν την ταχύτητα περιστροφής του μηχανισμού, καθώς και να αλλάζουν την φορά περιστροφής του σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Τέλος στο πλαίσιο των μαθημάτων θα επιχειρηθεί για πρώτη φορά ο προγραμματισμός του μοντέλου με τη χρήση της πλατφόρμας scratch, ώστε οι συμμετέχοντες να εντρυφήσουν περισσότερο στον προγραμματισμό με γραμμές εντολών, σε αντίθεση με τον οπτικό προγραμματισμό στον οποίο είχαν μέχρι τώρα εξοικειωθεί.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο