ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

κεντρο κοινοτητασ 1Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε Δήμους και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Μέσω της λειτουργίας των Κ.Κ. επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό αλλά και εθνικό επίπεδο. Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Θέρμης, στελεχωμένο από δύο Κοινωνικούς Λειτουργούς και μία Ψυχολόγο, έκλεισε την 1η Φεβρουαρίου τρεις μήνες λειτουργίας. Με την ενεργή υποστήριξη υπηρεσιών του Δήμου Θέρμης, κατάφερε από την αρχή της λειτουργίας του να παράσχει οργανωμένες, αξιόπιστες και αποτελεσματικές υπηρεσίες.
Αναλυτικότερα το Νοέμβριο του 2017 έως και τον Ιανουάριο του 2018, εξυπηρέτησε 553 δημότες μας, προσφέροντας πληροφόρηση και ενημέρωση για επιδόματα και προνοιακά προγράμματα, στήριξη στην αίτηση ή τροποποίηση αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, συμβουλευτική σε κοινωνικά θέματα, ψυχολογική στήριξη σε άτομα και οικογένειες, διασύνδεση με φορείς κοινωνικής προστασίας, εξειδικευμένες μονάδες ψυχικής υγείας και φορείς προώθησης στην απασχόληση, διαμεσολάβηση σε ασφαλιστικούς και όχι μόνο φορείς (Δήμοι,Εφορία,ΔΕΗ κλπ.).

κεντρο κοινοτητασ 2Ταυτόχρονα με την εξυπηρέτηση του κοινού, ξεκίνησε μία πρώτη προσπάθεια αποτύπωσης των αναγκών των κατοίκων του δήμου σε επίπεδο κοινωνικής προστασίας, όπως επίσης και καταγραφή των τοπικών και περιφερειακών δομών και φορέων που μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις ανάγκες. Συγκεκριμένα, το προσωπικό του Κέντρου συναντήθηκε με τα στελέχη 37 δομών τοπικής, περιφερειακής και εθνικής εμβέλειας με στόχο την αμοιβαία ενημέρωση και την εδραίωση συνεργασίας για την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα των πολιτών που προσέρχονται και ζητούν τις υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας.
Το Κέντρο Κοινότητας, στην προσπάθειά του να στηρίξει τις ευάλωτες ομάδες, συμμετείχε, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τους ξενώνες κακοποιημένων γυναικών και το συμβουλευτικό κέντρο του δήμου Θεσσαλονίκης, σε δράση ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών, η οποία πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο στη Θέρμη, καθώς επίσης και σε ομάδα συζήτησης σχετικά με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ελληνική οικογένεια και ειδικότερα στις μονογονεϊκές οικογένειες.
Η συνάντηση διοργανώθηκε από την Εταιρεία “Γνώση Αναπτυξιακή, Συμβουλευτική Ι.Κ.Ε.”, στο πλαίσιο του έργου: “Εξειδικευμένη υποστήριξη του μηχανισμού – δομής παρακολούθησης της ισότητας των φύλων”, που υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.
Μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ιστοσελίδας του Δήμου Θέρμης, το Κέντρο Κοινότητας μεριμνά για την ενημέρωση του κοινού για θέματα ποικίλης ύλης, όπως τις εξελίξεις για το ΚΕΑ, για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, τα έκτακτα επιδόματα που δίδονται από το κράτος (Κοινωνικό Μέρισμα,Επίδομα πετρελαίου κλπ). Τα άρθρα αυτά διαπιστώθηκε ότι αναδημοσιεύονται από γνωστές ιστοσελίδες πανελλαδικής εμβέλειας, με αποτέλεσμα πολίτες από όλα τα μέρη της Ελλάδος να επικοινωνούν για πρόσθετες πληροφορίες και διευκρινίσεις.
Το Κέντρο Κοινότητας επιδιώκει και προσδοκεί στην καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών του Δήμου Θέρμης, παρέχοντας δωρεάν τις υπηρεσίες του και φροντίζοντας για την εξατομικευμένη, ολιστική και άμεση διεκπεραίωση των υποθέσεων των συνδημοτών μας.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θέρμης στελεχώνεται από:
Την Μορφίδου Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός (συντονίστρια), m.morfidou@thermi.gov.gr
Την Πιστόλα Ελένη, Κοινωνική Λειτουργός, e.pistola@thermi.gov.gr
Την Συμεωνίδου Βασιλεία, Ψυχολόγος, v.symeonidou@thermi.gov.gr
Την Κακάνη Ελισάβετ, Διοικητική Υπάλληλος, e.kakani@thermi.gov.gr
Και είναι στη διάθεση των δημοτών από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 16:00.
Διεύθυνση: Aπ. & Γρ. Ταβάκη 28, 57001, Θέρμη
(Γραμμή 60, 66 & 67 ΟΑΣΘ, στάση 36033: Χάνι)
Τηλ. Επικοινωνίας: 2313- 300739 (Ακολουθείτε τις οδηγίες, επιλέγετε το 1)
mail επικοινωνίας: kentro-koinotitas@thermi.gov.gr
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θέρμης


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο