ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

paidikoi 1Με τη συμμετοχή του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου, του Προέδρου του Νομικού Προσώπου των «Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας – Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής» κ. Πασχάλη Αναγνώστου και πολλών εργαζομένων στις δημοτικές δομές παιδικής φροντίδας Θέρμης, ολοκληρώθηκε αργά χθες το μεσημέρι, η διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, για την προωθούμενη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την ένταξη παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Όπως είναι γνωστό, Δήμαρχοι από όλη τη Θεσσαλονίκη καθώς και εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών των δήμων, πραγματοποίησαν χθες Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2018, διαμαρτυρία στο χώρο έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, αντιδρώντας στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, που όπως υποστηρίζουν θα οδηγήσει σε κλείσιμο των παιδικών σταθμών.


Στο πλαίσιο της κινητοποίησης επιδόθηκε επιστολή διαμαρτυρίας στην επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνεται πως “η επίμαχη νομοθετική ρύθμιση που προωθείται από το Υπουργείο Παιδείας δεν εξυπηρετεί κανέναν, αλλά αντίθετα προκαλεί σημαντικά προβλήματα”.Μάλιστα η επιστολή περιλαμβάνει πέντε βασικούς λόγους, από τους οποίους, προκύπτουν σημαντικά προβλήματα, όπως επισημαίνεται, με την εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι περιγράφονται αναλυτικά ακολούθως:

paidikoi 3• Δεν εξυπηρετεί καταρχήν τους γονείς και τα τετράχρονα παιδιά, τα οποία καλούνται να υποστούν πειραματικές διαδικασίες ένταξης σε ένα μοντέλο που δεν υφίσταται σε καμία αναπτυγμένη χώρα του κόσμου.
• Δεν εξυπηρετεί την Κυβέρνηση, γιατί θα κληθεί σύντομα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των ελλείψεων αυτών, που ακόμη και ο κ. Γαβρόγλου παραδέχεται ότι υπάρχουν και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν άμεσα.
• Δεν εξυπηρετεί ούτε την Αυτοδιοίκηση, ούτε τους εργαζόμενους, αφού μετατρέπει τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς από χώρους παιδαγωγικής εκπαίδευσης, σε απλούς χώρους φύλαξης. Απαξιώνεται ένα μοντέλο που λειτουργεί αποδεδειγμένα με μεγάλη επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια.
• Περιστέλλονται και καταργούνται τα νομοθετικά κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα των Παιδαγωγών Προσχολικής Ηλικίας (για παιδιά ηλικίας έως 6 ετών) που εργάζονται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και υποβαθμίζεται ο παιδαγωγικός τους ρόλος.
• Δεν θα παρέχονται στα παιδιά μια σειρά από υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχονται σήμερα από επιστημονικό προσωπικό που στελεχώνει τους Παιδικούς Σταθμούς, όπως παρακολούθηση από ψυχολόγο, παιδίατρο, λογοθεραπευτή κι άλλους κοινωνικούς επιστήμονες, καθώς και πλήρη σίτιση σε κατάλληλα πιστοποιημένους και διαμορφωμένους χώρους.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο