ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις|

epal.H προώθηση και προβολή του θεσμού της Μαθητείας ΕΠΑΛ σε μαθητές, γονείς και επαγγελματίες του Δήμου Θέρμης ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 8 Μαρτίου στο ΕΠΑΛ Βασιλικών. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θέρμης Στέλιος Αποστόλου, ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Βασιλικών και η Ομάδα Υποστήριξης Μαθητείας (Ο.Υ.Μ.) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Μακεδονίας Στόχος είναι η στήριξη του θεσμού της Μαθητείας ΕΠΑΛ ώστε να ωφεληθούν τόσο οι μαθητές και οι επιχειρήσεις του δήμου μας, όσο και το ΕΠΑΛ Βασιλικών, το μοναδικό επαγγελματικό λύκειο του δήμου μας δηλώνει ο αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλιος Αποστόλου.
Το ΕΠΑΛ Βασιλικών “έτρεξε”, πέρυσι ,δύο προγράμματα Μαθητείας με επιτυχία. Αυτό που χρειάζεται, όμως, σύμφωνα με τον Παντελή Γαλίτη, δ/ντη του ΕΠΑΛ είναι περισσότερες θέσεις, ειδικά για παιδιά που προέρχονται από απομακρυσμένες περιοχές.

Πρώτο και βασικό βήμα, αλλά και κύριο εργαλείο, για την επίτευξη του στόχου μας είναι η διασύνδεση του ΕΠΑΛ με το Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων και Επιχειρήσεων του δήμου Θέρμης. Στα γεωγραφικά όρια του δήμου δραστηριοποιούνται πολλές επιχειρήσεις που σχετίζονται άμεσα με τους εκπαιδευτικούς τομείς του ΕΠΑΛ όπως κέντρα αποκατάστασης, οινοποιητικές μονάδες, βιομηχανίες/βιοτεχνίες τροφίμων κλπ. τονίζει ο κ. Αποστόλου. Μέσω του γραφείου μπορούν να ενημερωθούν οι επιχειρηματίες και να γίνει μία προώθηση του θεσμού της Μαθητείας ώστε να γίνει “συνείδηση” στους επιχειρηματίες συμπληρώνει ο αντιδήμαρχος Παιδείας. Ένα άλλο βήμα για τη στήριξη του ΕΠΑΛ Βασιλικών είναι και η ενημέρωση των γονιών και των μαθητών σχετικά με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το νέο νομοθετικό πλαίσιο στα παιδιά.
Είναι εξίσου “σημαντικό να παρουσιάσουμε τα οφέλη και τα κίνητρα που δίνονται είτε στα παιδιά για να μαθητεύσουν στο ΕΠΑΛ, είτε στους επαγγελματίες για να προσλάβουν μαθητές ΕΠΑΛ για Μαθητεία υποστηρίζει ο Παναγιώτης Μπαλόμπας, μέλος της Ομάδας Υποστήριξης του θεσμού της Μαθητείας. Ο κ. Μπαλόμπας δεσμεύτηκε να συμβάλει στην προώθηση του θεσμού μέσα από μια ενημερωτική εκδήλωση που θα διοργανώσει ο δήμος Θέρμης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο