ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

lisistrath fwtoΤο έργο «Λυσιστράτη» που διδάχτηκε το 411 π.Χ., δύο χρόνια μετά από τη φοβερή καταστροφή του αθηναϊκού στόλου στη Σικελία, ανεβάζει την Κυριακή 25 και τη Δευτέρα 26 Ιουνίου το θεατρικό εργαστήρι οι “Οραματιστές” της ΔΕΠΠΑΘ.
Οι Αθηναίοι και οι Σπαρτιάτες είναι αγανακτισμένοι από τον μακρόχρονο Πελοποννησιακό πόλεμο και το αίτημα για ειρήνη είναι πλέον ώριμο.
Στην Αθήνα οι γυναίκες, αποκλεισμένες από τη δημόσια ζωή, θύματα της πολεμόχαρης νοοτροπίας των ανδρών κηρύττουν αποχή από τη σεξουαλική δράση.
Ο Αριστοφάνης με όπλα του το εύρημα της σεξουαλικής απεργίας, την ανελέητη σάτιρα και μια γλώσσα ευρηματική όσο και αθυρόστομη, καταδικάζει τον πόλεμο και προβάλλει την ανάγκη για ειρήνη και πανελλήνια ενότητα.
Πρόκειται για ένα έργο που παραμένει σύγχρονο και το μήνυμά του επίκαιρο: η γυναικεία ευφυΐα είναι κινητήρια δύναμη για την πρόοδο, η ειρήνη περισσότερο αναγκαία από ποτέ και η ομοψυχία του ελληνικού λαού αιώνια ζητούμενο.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης και ώρα έναρξης 20.30 μμ, ενώ οι συντελεστές τους είναι:
Σκηνοθεσία: Δώρα Σκαρλάτου
Σκηνική επιμέλεια: Σοφία Ιεροδιακόνου
Ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρία Μπαχά
Φωτισμοί: Γρηγόρης Μόσχου
Σχεδιασμός & εικονογράφηση: Σοφία Ιεροδιακόνου
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Θεάτρου: Θεόφιλος Λάλος
Παίζουν:
Κατερίνα Γιάμπαστου, Κατερίνα Σεργιάνη, Βίκυ Παπαθανασίου, Αθηνά Τζόκα, Μαρία Βασιλάκη, Δήμητρα Μαυρίδου, Νίκος Μαλούδης, Παναγιώτης Παπαντωνίου, Αγαθοκλής Γαρδίκης, Θοδωρής Κουστολίδης, Αλέξανδρος Αναστασιάδης, Ηλίας Χατζηδημητρίου.

Τιμή εισιτηρίου 3€


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο