ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

KAPH PRWTHΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου η καθιερωμένη γιορτή των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Θέρμης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» που εορτάζεται σε λίγες μέρες. Σε μία ευχάριστη και ζεστή ατμόσφαιρα με τη συμμετοχή περίπου 300 μελών των ΚΑΠΗ του Δήμου το ΝΠΔΔ τίμησε τους ηλικιωμένους και την προσφορά τους.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Θέρμης κ. Ανδρέας Βιολιτζής ευχαρίστησε το πλήθος των μελών που και φέτος περισσότερο από κάθε χρονιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της γιορτής, αλλά και το Δήμαρχο Θέρμης , ο οποίος,  όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βιολιτζής , παρά το γεγονός ότι σε επίπεδο χώρας, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που βιώνει η χώρα, μειώνονται διαρκώς οι παροχές και ο αριθμός των Κέντρων Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων, στο Δήμο Θέρμης χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες και το αδιάκοπο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής, τα ΚΑΠΗ αυξάνονται διαρκώς σε αριθμό, καθώς επίσης και οι αντίστοιχες παροχές από πλευράς Δήμου.

¨Το γεγονός αυτό, προδιαγράφει μία σταθερά ανοδική πορεία των ΚΑΠΗ του Δήμου μας, τόσο ως προς το αριθμό μελών, όσο και ως προς τις πολιτιστικές, ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές τους δραστηριότητες. Η επιτυχία βέβαια, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, πιστώνεται όχι μόνο στη διοίκηση και τα μέλη του ΚΑΠΗ, αλλά κυρίως στη συμπαράσταση και τη στήριξη του ΝΠΔΔ και του Δημάρχου κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βιολιτζής .

KAPH 1

Ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, που ήταν παρών στη γιορτή των Ηλικιωμένων του Δήμου μας, κατά το σύντομο χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία που δίνει η Δημοτική Αρχή στην Τρίτη Ηλικία, τον πολύτιμο ρόλο και τη αξιέπαινη συνεισφορά της  στην καθημερινότητα των νεότερων γενιών, στις δύσκολες μέρες που διανύουμε. “Αποτελείτε ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας, με αξιόλογες δημιουργικές δραστηριότητες, και στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για την ενεργή συμμετοχή σας στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή του Δήμου Θέρμης και να ευχηθώ όλοι μαζί, ενωμένοι να αγωνιστούμε ώστε να καταφέρουμε να επιτύχουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας και τα παιδιά μας. Παράλληλα διαβεβαίωσε τα 300 και πλέον παρευρισκόμενα μέλη των Κέντρων Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων για τη σταθερή βούληση της δημοτικής αρχής για ενίσχυση των παροχών στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας και ανακοίνωσε την άμεση πρόσληψη Φυσικοθεραπευτών με σύμβαση ορισμένου χρόνου, από πλευράς Δήμου, οι οποίοι θα αναλάβουν υπηρεσία σε δέκα μέρες στα ΚΑΠΗ όλης της Θέρμης και θα βρίσκονται στη διάθεση των μελών τους για 8 μήνες, στο πλαίσιο ενίσχυσης των παροχών που προσφέρει ο Δήμος μέσω του Νομικού Προσώπου και των προγραμμάτων που εφαρμόζει για την Τρίτη ηλικία στα ΚΑΠΗ., ξεκαθαρίζοντας πως προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η στήριξη αυτών των προγραμμάτων με την αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας που παρουσιάζεται”.

KAPH GIORTH XOROS

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΑΠΗ παραβρέθηκαν εκτός από το Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Πασχάλης Αναγνώστου, ο oποίος χαιρέτισε με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη μεγάλη ανταπόκριση των μελών στη φετινή γιορτή και παράδωσε τη σκυτάλη στον αρμόδιο Αντιπρόεδρο του ΝΠΔΔ κ. Γιώργο Αγγέλου, ο οποίος απευθυνόμενος στα παρευρισκόμενα μέλη ανακοίνωσε τη δρομολόγηση λύσης στο μεγάλο ζήτημα που απασχόλησε έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα το ΝΠΔΔ, που δεν ήταν άλλο από την πρόσληψη Ιατρού για την κάλυψη των αναγκών τους, ο οποίος όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγέλου θα βρίσκεται στην υπηρεσία των μελών των ΚΑΠΗ του Δήμου μας από τα μέσα Οκτωβρίου.
Στη φετινή γιορτή των ανθρώπων της Γ΄ Ηλικίας παραβρέθηκαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτριος Λιάντας και Άννα Μίχου καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Θέρμης κ. Σωτήρης Βογιατζής.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο