ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Με έναν τρίτο απινιδωτή ενισχύθηκε η Κοινότητα Καρδίας του Δήμου Θέρμης μετά την ευγενική προσφορά – δωρεά της Μακεδονικής Διακονίας San Francisco και ενέργειας κατοίκων.
Ο απινιδωτής είναι σχεδιασμένος για μια γρήγορη και εύκολη αντιμετώπιση κοιλιακών μαρμαρυγών (VF) και κοιλιακών ταχυκαρδιών (VT). Όπως είναι γνωστό, νομικά η τοποθέτηση ενός απινιδωτή είναι υποχρεωτική σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους που πληρούν ορισμένα κριτήρια (ΦΕΚ 219/τΒ/22.2.2007).
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση για το “τρίτο εργαλείο ζωής” που απέκτησε η Κοινότητα, ο Πρόεδρος κ. Ιωακείμ Τρικαλιάρης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

”Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο απινιδωτής τοποθετήθηκε στο γραφείο του Συλλόγου Δράσεων κατοίκων Καρδίας το οποίο βρίσκεται πίσω από την Κοινοτητά μας στις θυρίδες του χωριού μας.
Υπενθυμίζεται ότι δύο ακόμη απινιδωτές έχουν τοποθετηθεί παλαιότερα, στην Πολιτική Προστασία Μίκρας και  στα γραφεία του ΑΟ. Καρδίας. Η απόκτηση του νέου απινιδωτή προήλθε κατά το ήμισυ από την χορηγία της Μακεδονικής Διακονίας του San Francisco Καλιφόρνιας μέσω της κ.Βούλας Παυλίδου.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν ώστε να συγκεντρωθεί το τελικό ποσό να να αποκτηθεί και τρίτος  απινιδωτής από την Κοινότητά μας. Εύχομαι να μην το χρησιμοποιήσουμε ποτέ, αλλά σε περίπτωση που χρειαστεί να σώσει ζωές “.

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση ανάγκης είναι στη διάθεση όλων τα ονόματα και τα τηλέφωνα των ατόμων – εθελοντών που γνωρίζουν τη χρήση τους, από τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Ιωακείμ Τρικαλιάρη.

Ο κ. Τρικαλιάρης καλεί τέλος όποιον κάτοικο γνωρίζει τη χρήση του απινιδωτή και επιθυμεί να συμμετέχει στην ομάδα των εθελοντών να δηλώσει συμμετοχή. Η εκπαίδευση και άλλων κατοίκων θα πραγματοποιηθεί και σε δεύτερη φάση και θα ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο