ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Στον δήμο Θέρμης αξίζει να επισκεφτεί κανείς  τις διαδρομές – μονοπάτια, τα θρησκευτικά μνημεία, τα φράγματα, τα μουσεία, τα πανηγύρια και τις εκδηλώσεις αλλά και τον ορεινό όγκο με τα παραδοσιακά χωριά και τα μονοπάτια του, δείτε παρακάτω κάποια ενδεικτικά:

Διαδρομές – Μονοπάτια:

Φράγματα:

Το Φράγμα της Θέρμης αποτελεί ένα μαγευτικό χώρο με τεχνητή λίμνη, δένδρα και διαδρομές Στις παραπάνω παρεμβάσεις προστίθεται η ανάπλαση της χωματερής της Θέρμης. Πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό πάρκο που συνδυάζει το φυσικό περιβάλλον με την αναψυχή. Στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Θέρμης φράγματα στον Αγ. Αντώνιο, τα Βασιλικά, το Μονοπήγαδο, το Τριάδι και το Κάτω Σχολάρι, τα οποία παρουσιάζουν στον επισκέπτη έναν μικρό βιότοπο της περιοχής με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Εξερευνήστε την περιοχή γύρω από αυτά και αν είστε τυχεροί θα θαυμάσετε και κάποια από τα πολλά είδη πουλιών που βρίσκουν καταφύγιο εκεί.

Πολιτισμός Ιστορικά & Θρησκευτικά Αξιοθέατα:

  • Μουσεία:

Παραδοσιακοί Οικισμοί

Εκκλησίες – Μοναστήρια:

Φεστιβάλ – Εκδηλώσεις

 

Γαστρονομία

Δείτε επίσης τους τουριστικούς οδηγούς:

  • Ο δήμος προχώρησε στην έκδοση τουριστικού οδηγού για τα ορεινά Βασιλικά, χάρτη και ενημερωτικού φυλλαδίου με κεντρικό σύνθημα “μια ανάσα ζωής, μια ανάσα από την πόλη”.

Ορεινά Βασιλικά- ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ || ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

 

 

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο