ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Χωρίς κατηγορία|

Κοινό μέτωπο για να αποτρέψουν το κλείσιμο του Nοσοκομείου «Παναγία» συγκροτούν οι Δήμαρχοι Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, και Θερμαϊκού Ιωάννης Αλεξανδρής, οι οποίοι σε κοινή συνέντευξη τύπου ζήτησαν το δυναμικότητας 210κλινών νοσοκομείο να συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι να κατασκευαστεί – ένταξή του στο ΕΣΠΑ- νέα πτέρυγα ανάλογης δυναμικότητας στο Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος». «Προτείνουμε να γίνει μια νέα πτέρυγα στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», δυναμικότητας 200 κλινών όπου θα μεταφερθεί το Νοσοκομείο «Παναγία» με την υπάρχουσα υποδομή του και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Έτσι η συνολική δυναμικότητά θα βρίσκεται στις 400 κλίνες και θα υπάρχει η δυνατότητα της δημιουργίας «νοσοκομείου πυλώνα» στην Ανατολική πλευρά της πόλης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τα χρήματα για την ανέγερση μπορούν να βρεθούν από τις δράσεις των ευρωπαϊκών προγραμμάτων» επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δήμαρχοι Καλαμαριάς, Θέρμης, Θερμαϊκού και Πυλαίας-Χορτιάτη.

Οι δήμαρχοι ανέφεραν ότι οι υποδομές των δύο νοσοκομείων ενοποιήθηκαν διοικητικά και καλύπτουν τις ανάγκες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης οι οποίες έχουν αυξηθεί και σημείωσαν ότι από τον περασμένο Απρίλιο έχει λήξει η σύμβαση με τον ιδιοκτήτη του χώρου όπου στεγάζεται.

Ο Δήμαρχος Θέρμης χαρακτήρισε ανώριμη για τη δεδομένη στιγμή τη συγχώνευση του «Παναγία με τον Αγ. Παύλο τονίζοντας ότι  οι δήμαρχοι εκφράζουν την ενιαία άποψη της αυτοδιοίκησης για την αναγκαιότητα να μην υλοποιηθεί ο σχεδιασμό που υπήρχε μέχρι σήμερα για τη συγχώνευση των δύο νοσοκομείων. «Συμφωνούμε με την ορθολογικότερη λειτουργία τους» σημείωσε «το σύστημα σήμερα δεν είναι έτοιμο για τη συγχώνευση αφού δεν υπάρχουν υποδομές.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο