ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ενημέρωση, Δελτία Τύπου|

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα τα μέλη του ΚΑΠΗ Τριλόφου  έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023. Ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Τριλόφου Ευάγγελος Παπαναγιώτου, αφού ευχαρίστησε τα μέλη για την πολυπληθή παρουσία τους στην εκδήλωση ανέφερε πως «οι παροχές και οι δράσεις καθώς και τα προγράμματα ψυχαγωγίας για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας συνεχίζονται και με αυξητική τάση από πλευράς δημοτικής αρχής παρά τη δύσκολη υγειονομική περίοδο που βιώσαμε όλοι τα προηγούμενα δύο χρόνια». Παράλληλα ζήτησε τη στήριξη και αρωγή όλων ώστε ο χώρος του ΚΑΠΗ να διατηρείται καθαρός και προσεγμένος.

 

Μεταφέροντας τις ευχές του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση λόγω της μετάβασής του στο Πατριαρχείο, ο αναπληρωτής δημάρχου αντιδήμαρχος Απόστολος Τσολάκης κατά το σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις δράσεις που υλοποιούνται για όλες τις δομές των ΚΑΠΗ του δήμου καθώς και σε μία σειρά έργων που έχουν δημοπρατηθεί για την περιοχή του Τριλόφου. Συγκεκριμένα ο κ. Τσολάκης τόνισε πως όλες οι κτιριακές αναπροσαρμογές που πρέπει να γίνουν σε κάποιες δομές έχουν δρομολογηθεί όπως και οι διαδικασίες για τα κιλικία, καθώς οι αρμοδιότητες πλέον  με την κατάργηση του ΝΠΔΔ έχουν μεταφερθεί στο δήμο και τη νεοσύστατη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, η οποία με αγαστή συνεργασία με την Οικονομική Υπηρεσία επιλύουν όλες τις εκκρεμότητες για τις δομές των ΚΑΠΗ.

Αναφερόμενος στη στήριξη που παρέχει ο δήμος προς το ΚΑΠΗ ο κ. Τσολάκης ανέφερε πως παρά δυσμενή οικονομική συγκυρία λόγω και της ενεργειακής κρίσης, η βούληση του δημάρχου είναι να «να μη στερηθεί ούτε ένα ευρώ από τις έως τώρα παροχές προς τα ΚΑΠΗ» και να διατηρηθούν όλες οι παροχές και οι δραστηριότητες των δομών. Επίσης ο αντιδήμαρχος Οικονομικών αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλει η δημοτική αρχή ώστε να δημιουργηθεί ένας νέος βρεφονηπιακός σταθμός στον Τρίλοφο καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη οι απαιτούμενες διαδικασίες, με την ολοκλήρωση της μελέτης του και τη δημοπράτησή του που αναμένεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 220.000 ευρώ το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα είναι σε θέση να φιλοξενεί περίπου 20 νήπια και 10 βρέφη.

Αναφερόμενος σε ένα άλλο μεγάλο έργο, το κλειστό γυμναστήριο Τριλόφου, συνολικού προϋπολογισμού 3.650.000 ευρώ εκ των οποίων χρηματοδοτούνται μόνο οι 600.000 από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και τα υπόλοιπα είναι με ιδίους πόρους του δήμου, ο κ. Τσολάκης   τόνισε πως ήδη ο εργολάβος έχει εγκατασταθεί ενώ ενημέρωσε τα μέλη για όλες τις χρονοβόρες διαδικασίες του προηγούμενου διαστήματος έως ότου αναδειχθεί ανάδοχος του έργου. «Πρόκειται για ένα έργο πνοής» που θα εξυπηρετεί τις αθλητικές δραστηριότητες και ανάγκες ολόκληρης της δημοτικής Ενότητας Μίκρας» σημείωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Παράλληλα ανακοίνωσε την δημοπράτηση του 1ου Γενικού Λυκείου Μίκρας στη θέση Βράχος το οποίο θα φιλοξενεί περίπου 350 μαθητές.

Τέλος για το έργο της γέφυρας Τριλόφου –  Πλαγιαρίου, ύψους 3.900.000 ευρώ, αφού εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια τις διαδικασίες που προηγήθηκαν και συμφώνησε όλο το δημοτικό Συμβούλιο ως προς τον τρόπο που θα προχωρήσουν οι διαδικασίες του έργου, σημείωσε πως πλέον δημοπρατήθηκε και η σύμβαση με τον ανάδοχο βρίσκεται προς έλεγχο και έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο. «Είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσει και η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου έργου, πραγματικό στολίδι για την περιοχή, το οποίο θα λύσει δια παντός για τις επόμενες δεκαετίες την επικοινωνία μεταξύ των δύο κοινοτήτων», τόνισε ο κ. Τσολάκης, ευχόμενος σε όλους και όλες καλή χρονιά γεμάτη υγεία.

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής, αρμόδια για θέματα των ΚΑΠΗ Φανή Χατζηδημητρίου σημείωσε πως “με αισιοδοξία και ενότητα,  θα συνεχίσουμε και τη νέα χρονιά να ξεπερνούμε εμπόδια και να ανοίγουμε νέους δρόμους για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας, με πλήθος δραστηριοτήτων, κρατώντας ένα ικανοποιητικό επίπεδο παροχών για όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ. Με την αρωγή και τη βοήθεια φυσικά του δήμου Θέρμης και προσωπικά του Δημάρχου Θεόδωρου Παπαδόπουλου, θα συνεχιστεί η πολιτική μας επιλογή να αναβαθμίζουμε διαρκώς το εύρος της Κοινωνικής μας παρέμβασης, σταθερά και αμείωτα και τα επόμενα χρόνια, έχοντας ως δεδομένο τον σεβασμό που δικαιωματικά αποδίδουμε στην Τρίτη Ηλικία. Και ήθελα να κλείσω με κάτι που άκουσα πρόσφατα και μου άρεσε πολύ: ‘Γερνώ σημαίνει Ζω’, εύχομαι καλή και ευλογημένη Χρονιά σε όλους», σημείωσε η κ. Χατζηδημητρίου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Βασίλειος Μουστάκας, Στέλιος Αποστόλου, Αργύρης Μωραΐτης, Σωκράτης Σαμαράς, ο πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ Γιώργος Αγγέλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πασχάλης Αναγνώστου  και Αργυρώ Χατζηαντωνίου, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αχιλλέας Μεταλούλης  και ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Θέρμης Ανδρέας Βιολιτζής. Άπαντες ευχήθηκαν στα μέλη της δομής υγεία και προσωπική και οικογενειακή ευημερία τη νέα χρονιά.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο