ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Με τα εικαστικά τα παιδιά ευαισθητοποιούνται απέναντι στο «ωραίο». Εξερευνούν τα χρώματα, αναμειγνύουν, μουντζουρώνουν, μαθαίνουν τους τόνους και τις αποχρώσεις. Αναπτύσσουν δεξιότητες, σκίζουν, κόβουν, κολλούν. Μαθαίνουν τα σχήματα, συνδυάζουν υλικά και φτιάχνουν κατασκευές. Η ζωγραφική, το κολάζ, ο πηλός, η χειροτεχνία ενεργοποιούν τις δημιουργικές δυνάμεις των παιδιών, τα εξοικειώνουν με την καλλιτεχνική δημιουργία και τα ευαισθητοποιούν απέναντι στα έργα τέχνης. Κατασκευάζουν κούκλες από διάφορα υλικά και τους δίνουν ζωή και κίνηση. Ανακαλύπτουν έναν άλλο κόσμο, φαντασίας, αυθορμητισμού και έκφρασης.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Σ’ ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης δε θα μπορούσε να απουσιάζει το πιο δημιουργικό συμβάν, το θεατρικό παιχνίδι. Μέσο επικοινωνίας και έκφρασης το θεατρικό παιχνίδι περιλαμβάνει παιχνίδι ρόλων, φανταστικό παιχνίδι, συμβολικό παιχνίδι & κουκλοθέατρο καλλιεργώντας τη διαπροσωπική αλληλεπίδραση και τη λεκτική επικοινωνία. Τα παιδιά βιώνουν μοναδικές εμπειρίες που συνδυάζουν παιχνίδι, φαντασία, τέχνη και δραματοποίηση. Εξερευνούν σωματικές και φωνητικές δυνατότητες. Ανακαλύπτουν το μέγεθος της φαντασίας τους μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και την παντομίμα. Παίζουν μικρές παραστάσεις παραμυθιών μεταξύ τους.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μέσω της μουσικής αποκτούν μουσικές δεξιότητες όπως να ακούν και να απολαμβάνουν ένα μουσικό κομμάτι, να τραγουδούν με συνοδεία μεταλλόφωνου και μελόντιγκας, να πειραματίζονται με ποικιλία μουσικών οργάνων, να διακρίνουν ήχους και να μαθαίνουν μουσικές έννοιες όπως ταχύτητα-ένταση-ύψος-διάρκεια. Συμμετέχουν στη χορωδία του ΚΔΑΠ και συνδυάζουν μουσική με ζωγραφική και κίνηση. Τα παιδιά αγαπούν τη μουσική και μέσα από αυτήν απελευθερώνονται.

 

 

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Μέσω των ποικίλων αθλοπαιδιών – μπάσκετ, βόλει, ποδόσφαιρο, ενόργανη γυμναστική, ρυθμική αγωγή, στόβο – τα παιδιά μαθαίνουν να τηρούν και να σέβονται κανόνες, να αποκτούν ευκαιρίες για να αντιμετωπίζουν προκλήσεις, να συναγωνίζονται και να συνεργάζονται. Τέλος με τα παραδοσιακά παιχνίδια – μήλα, τζαμί κτλ και τους παραδοσιακούς χορούς τα παιδιά έρχονται σε επαφή με ένα σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού και της παράδοση μας.

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο