ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Με στόχο την εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών για την προστασία του περιβάλλοντος και την συμμόρφωση με τη νομοθεσία, ο δήμος Θέρμης δια της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, προχώρησε στη σύναψη σύμβασης με την εταιρεία συμβούλων μηχανικών Mellon Labs. Αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί ο σχεδιασμός πιλοτικών προγραμμάτων χωριστής συλλογής βιολογικών αποβλήτων και εφαρμογής συστήματος «Πληρώνω όσο Πετάω (ΠοΠ)» σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά της Θέρμης. Τα βιολογικά απόβλητα προβλέπεται να συλλέγονται χωριστά με την ανάπτυξη δικτύου καφέ κάδου και οι συμμετέχοντες στα πιλοτικά προγράμματα θα επιβραβεύονται βάσει της περιβαλλοντικής τους απόδοσης. Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση τόσο του προσωπικού του δήμου, όσο και των πολιτών, αποτελούν κλειδί για την επιτυχία των πιλοτικών αυτών προγραμμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε από το δήμο Θέρμης σε συνεργασία με την εταιρία, ημερίδα ενημέρωσης για τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Καθαριότητας, με περιεχόμενο τις ορθές πρακτικές διαχείρισης βιοαποβλήτων και τον τρόπο εφαρμογής των συστημάτων «Πληρώνω όσο Πετάω (ΠοΠ)». Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές δράσεις σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Θέρμης, όπου τα παιδιά ενημερώθηκαν για την σημασία της Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) και εκπαιδεύτηκαν στην χωριστή συλλογή των βιοαποβλήτων μέσω παιχνιδιού.

«Ο δήμος μας γυρνά σελίδα στη διαχείριση των αποβλήτων, προστατεύει το περιβάλλον και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Βάζουμε σταδιακά τον καφέ κάδο στις Κοινότητές μας. Έτσι θα μειώσουμε σημαντικά τα απορρίμματά μας που οδηγούνται σε ταφή. Η διαχείριση αυτή είναι σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, φιλική προς το περιβάλλον και θα μειώσει την επιβάρυνση που έχουν οι δήμοι από την εφαρμογή του τέλους ταφής που ισχύει από φέτος. Απευθύνω έκκληση σε όλους  τους συμπολίτες μας να μετέχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια. Διαχωρίζω, φροντίζω, ανακυκλώνω για καλύτερο περιβάλλον, για βελτίωση της ποιότητας ζωής», σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Στέλιος Γκιζάρης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο