ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου|

Με αφορμή περιστατικά βίας ατόμων που φέρονται ως μέλη της Χρυσής Αυγής, και που παρατηρήθηκαν στα διοικητικά όρια του Δήμου Θέρμης το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θέρμης έλαβε την απόφαση για την δριμεία καταδίκη τέτοιων γεγονότων οποτεδήποτε αυτά συμβαίνουν, ιδιαιτέρως κατά την παρούσα δύσκολη κοινωνικά κατάσταση.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο της Θέρμης καταγγέλλει τα φαινόμενα βίας από όπου και εάν αυτή προέρχεται, καθώς και τις ακραίες και εκτός νόμου ενέργειες.

Επίσης, εκφράζει την αλληλεγγύη του στα θύματα τέτοιων επιθέσεων και θέτει τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου στη διάθεση τους ενώ καλεί τους πολίτες του Δήμου Θέρμης να μη σταθούν αδιάφοροι απέναντι σε τέτοια γεγονότα, να μην ανεχθούν τέτοιες συμπεριφορές και να καταδικάζουν αυτά καταγγέλλοντας τα στα αρμόδια όργανα της πολιτείας και στη Δημοτική Αρχή.

Ο Δήμος Θέρμης και οι κοινωνικές υπηρεσίες του θα είναι σε επαγρύπνηση και σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και την Επιτροπή Πολιτογράφησης του Νομού θα προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών και αξιών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής του χώρου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θέρμης εκδίδει το παρακάτω ψήφισμα :

«Με αφορμή περιστατικό ρατσιστικής διάκρισης  και απειλών από άτομα που φέρονται ως μέλη της Χρυσής Αυγής σε οικογένεια κατοίκων οικισμού του Δήμου Θέρμης, το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης καταδικάζει απόλυτα τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας και διακρίσεων και τη συμπεριφορά αυτή των μελών της Χρυσής Αυγής, που παραπέμπουν στη φασιστική ιδεολογία.

Όπως έχει δηλώσει και σε ψήφισμα του Οκτωβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο είναι κάθετα αντίθετο με οποιαδήποτε προσπάθεια διάκρισης και ρατσισμού αλλά και μετατροπής μιας ειρηνικής και δημοκρατικής κοινωνίας σε ένα  καθεστώς που στοχοποιεί τους αδύναμους και «ανεπιθύμητους».

Επιπλέον, το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης δηλώνει ότι τη δύσκολη αυτή περίοδο που διέρχεται η χώρα μας, τα θεσμικά όργανα της πολιτείας και οι αιρετοί εκπρόσωποι των πολιτών πρέπει να διαφυλάξουν τα δημοκρατικά ιδεώδη, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την κοινωνική συνοχή και σταθερότητα και την ισοτιμία όλων των πολιτών. Δεν μπορεί να είναι αποδεκτές λογικές ή πρακτικές κοινωνικού ή φυλετικού ρατσισμού και διακρίσεων. Παράλληλα κανείς δεν νομιμοποιείται να επιβάλλει την, κατά τη δική του λογική, τάξη ελέγχοντας τους συμπολίτες μας και υποκαθιστώντας τα αρμόδια όργανα της πολιτείας.

Πρέπει να μπει τέλος σε τρόπους συμπεριφοράς σαν και αυτούς της Χρυσής Αυγής που δεν αναγνωρίζουν την νομιμότητα, την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανθρωπιά ως στοιχεία της κοινωνικής συνοχής.

Ο Δήμος Θέρμης συμπαραστέκεται, εντός των θεσμοθετημένων πλαισίων λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με όλες του τις δυνάμεις, και παρά τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί στην Αυτοδιοίκηση η πολιτική των μνημονίων, σε όλους τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, ανεξάρτητα προέλευσης και εθνικότητας.

Αυτές τις μέρες ο στόχος όλων μας πρέπει να είναι ένας και κοινός, κανείς αδύναμος να μη μείνει μόνος του και αβοήθητος απέναντι στην κρίση. Στην κατεύθυνση αυτή ο Δήμος Θέρμης αποφασίζει να υπερασπιστεί πολιτικά αλλά και να συμπαρασταθεί με όλα τα διαθέσιμα κοινωνικά εργαλεία που διαθέτει στην συγκεκριμένη οικογένεια και σε κάθε πολίτη που θα είναι θύμα τέτοιων συμπεριφορών και να δημοσιοποιήσει την συγκεκριμένη καταγγελία».

Για την απόφαση του ψηφίσματος: 515-2012


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο