ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Με τη δέουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα τίμησε ο δήμος Θέρμης την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 σε κάθε Κοινότητα του δήμου. Στη Θέρμη, μετά την Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων στην Κεντρική Πλατεία. Η εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας έγινε από την τελετάρχη καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του 1ου Γυμνασίου Θέρμης, Κωνσταντίνα Ζαχαριάδου στο χώρο του Ηρώου. Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Νηπιαγωγείου Θέρμης με την απαγγελία ποιημάτων για την Εθνική Επέτειο.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων από τον δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο και τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων και των συλλόγων.

Τηρήθηκε επίσης ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ηρώων του 1940 καθώς και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ακολούθησε η πραγματοποίηση της καθιερωμένης παρέλασης με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών των σχολείων καθώς και των τοπικών συλλόγων του δήμου Θέρμης.

Σε μήνυμά του για την  Εθνική Επέτειο ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος αναφέρει:  «Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι μια ημέρα μνήμης και τιμής για τους Ήρωες που θυσίασαν τη ζωή τους για την Ελλάδα. Ο αγώνας τους, ο αγώνας για την ελευθερία και την εθνική κυριαρχία μας εμπνέει διαχρονικά στον καθημερινό αγώνα που δίνουμε για τη δημοκρατία, την ευημερία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Όλοι σήμερα καλούμαστε να παραδειγματιστούμε από τους προγόνους μας και να παραμείνουμε άρρηκτα ενωμένοι και αποφασισμένοι, ώστε να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια, τα εθνικά μας συμφέροντα και την εθνική μας αξιοπρέπεια. Ταυτόχρονα, οφείλουμε να εργαστούμε για να δημιουργήσουμε γι’ αυτά τα νέα παιδιά που παρελαύνουν με υπερηφάνεια, τις προϋποθέσεις ώστε να μορφωθούν, να ζήσουν και να προκόψουν στον τόπο μας».


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο