ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Οι κοινωνικές δομές του δήμου Θέρμης και συγκεκριμένα το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, βρίσκονται όλο το χρόνο στο πλευρό ανθρώπων που διαβιούν στα όρια της φτώχειας. Ειδικότερα το Κοινωνικό Παντοπωλείο το 2023 παρείχε στήριξη σε 320 οικογένειες προσφέροντας ανά 15ήμερο τρόφιμα, είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής, ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, είδη σπιτιού, έπιπλα κ.λπ. Η αρωγή προς τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας δεν θα μπορούσε να λείψει κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Συγκεκριμένα:

– Εργαζόμενοι και εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου προχώρησαν στην κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών τα οποία αντάλλαξαν με τρόφιμα την ημέρα της Λευκής Νύχτας στην πλατεία Θέρμης.

– Ακολούθησε τις επόμενες ημέρες θεατρική Παράσταση από την Θεατρική ομάδα “Φύρδην Μίγδην” όπου αντί εισιτηρίου συμπολίτες μας προσέφεραν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

– Οκτώ εταιρείες προχώρησαν σε συγκεκριμένες δωρεές: τα σούπερ μάρκετ Μασούτης προσφέρουν κάθε μήνα 30 σακούλες με τρόφιμα, τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και ΑΒ Βασιλόπουλος διέθεσαν επιταγές με τις οποίες αγοράστηκαν είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα, τα LIDL προχώρησαν στη δωρεά τροφίμων, η εταιρεία INTERMPETON έδωσε επιταγές με τις οποίες αγοράστηκαν τρόφιμα,  η ΕΣΤΙΑ έδωσε αρτοσκευάσματα, μελομακάρονα και κουραμπιέδες και ο Τερκενλής προσέφερε τσουρέκια καθώς και ανώνυμοι δωρητές.

Παράλληλα στο ανοιχτό κάλεσμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου για προσφορά αγάπης τις ημέρες των εορτών ανταποκρίθηκαν σχολεία καθώς και Σύλλογοι και συγκεκριμένα: το 1ο δημοτικό σχολείο Θέρμης και το 2ο νηπιαγωγείο Θέρμης που πρόσφεραν παιχνίδια, μαθητές από το 1ο και το 2ο λύκειο Θέρμης και το ΓΕΛ Μίκρας, προσέφεραν τρόφιμα, ο Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κ. Σχολαρίου παρέδωσε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο παιχνίδια και η Κονδυλάκης FIGHT CLUB Θερμαϊκού έδωσε τρόφιμα.

Επίσης, σημαντική ήταν η συνδρομή πολιτών οι οποίοι στηρίζουν σταθερά το Κοινωνικό Παντοπωλείο προσφέροντας τρόφιμα, ρούχα και οτιδήποτε δεν χρησιμοποιούν αλλά είναι σε καλή κατάσταση με σκοπό να διατεθούν στους ωφελούμενους.

Τα προϊόντα διανεμήθηκαν στις 320 οικογένειες παραμονές Χριστουγέννων και στις 29 Δεκεμβρίου. Αντίστοιχα το Κοινωνικό φαρμακείο παρέδωσε φάρμακα σε οικογένειες που είχαν ανάγκη.

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής Φανή Χατζηδημητρίου σημειώνει ότι «η συμβολή και η προσφορά αγάπης εκατοντάδων συμπολιτών μας, εταιρειών και συλλόγων, έδωσε τις Άγιες ημέρες τη δυνατότητα στις κοινωνικές δομές του δήμου μας να καλύψουν τις ανάγκες συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, να προσφέρουμε χαμόγελα και αισιοδοξία αλλά και να συνεχίσουμε την πολύπλευρη κοινωνική δράση μας σε εκατοντάδες ωφελούμενους των δομών μας. Ευχαριστούμε θερμά, όλους όσους ένωσαν μαζί μας τις δυνάμεις τους και με αγάπη, ευαισθησία και αλληλεγγύη προσέφεραν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα και παιχνίδια για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και φάρμακα στο Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου μας. Για μία ακόμη χρονιά, όλοι μαζί καταφέραμε να ενισχύσουμε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, μιας και τα προβλήματα επιβίωσης γίνονται ολοένα και πιο έντονα. Και η πιο μικρή προσφορά είχε τεράστια αξία αυτήν την περίοδο, των Άγιων Ημερών που διανύουμε. Αυτή είναι και η σημαντικότερη στιγμή που αποτυπώνεται στη μνήμη όλων μας, η εικόνα των εκατοντάδων συνδημοτών μας, μικρών και μεγάλων, που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανές τις ελπίδες των συνανθρώπων μας που ζουν στα όρια της φτώχειας. Η συμπαράσταση, η σύμπνοια, η ανιδιοτέλεια και η αγάπη για το συνάνθρωπο, δίνουν  δύναμη και γεμίζουν τις καρδιές μας με προσδοκίες για την επόμενη μέρα. Εύχομαι από καρδιάς σε όλες και όλους χρόνια πολλά με υγεία, αγάπη, αισιοδοξία και ας υποδεχτούμε το 2024 με την πεποίθηση και την πίστη για ένα Δήμο αντάξιο της ιστορίας και του πολιτισμού του. Καλή και Ευλογημένη χρονιά».


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο