ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Εκδηλώσεις μνήμης για τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 19 Μαΐου από το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» Θέρμης. Ειδικότερα, νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Θέρμης τελέστηκε Μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας, αμέσως μετά  τη Θεία Λειτουργία, και στη συνέχεια Τρισάγιο στο Μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στην πλατεία Παραμάνα.

Η πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Αθηνά Παπαδάκη μεταφέροντας το μήνυμα του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου τόνισε μεταξύ άλλων πως «η 19η Μαΐου αποτελεί, για τους απανταχού Έλληνες ποντιακής καταγωγής, μια ημέρα ορόσημο, ημέρα μνήμης για τους προγόνους μας, θύματα της Γενοκτονίας. Παράλληλα, αποτελεί την κορύφωση των δράσεων υπέρ των επιδιώξεών μας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος. Απώτερος σκοπός του αγώνα μας για Διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας, είναι η πρόληψη και η αποτροπή παρόμοιων εγκλημάτων, τα οποία δυστυχώς, εξακολουθούν να ταλανίζουν την ανθρωπότητα».

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιώργος Αγγέλου, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Ελισσάβετ Βελονά και Οδυσσέας Σαληκυριάκης,, οι δημοτικοί  Σύμβουλοι Άννα Τσιφτελίδου και Αστέριος Καρακώτας, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αχιλλέας Μεταλούλης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Θέρμης Τριαδίου Ευστάθιος Πιστέλας,  καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο και μέλη του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Θέρμης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο