ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη πραγματοποιήθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της τελετής «Ξεθρονιάσματος» του Αγίου Γεωργίου στην Κοινότητα Βασιλικών. Εκατοντάδες πιστοί παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις αλλά και την περιφορά της εικόνας του πολιούχου των Βασιλικών Αγίου Γεωργίου την Κυριακή 19 Μαΐου. Το πρόγραμμα των θρησκευτικών αλλά και εορταστικών εκδηλώσεων περιελάμβανε: Πανηγυρικό Εσπερινό, Λιτάνευση της Εικόνας του πολιούχου Αγίου Γεωργίου Βασιλικών, καθώς και πλούσια εορταστικά πολιτιστικά δρώμενα στην πλατεία «Δημαρχείου» με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του Λαογραφικού Χορευτικού Συλλόγου Βασιλικών.

Η πρόεδρος της Κοινότητας Βασιλικών Όλγα Γιαννιού κατά το σύντομο χαιρετισμό της σημείωσε ότι «και φέτος, όπως κάθε χρόνο από τα βάθη της ιστορίας της κωμοπόλεως των Βασιλικών διεξήχθη η Ιερά Λιτανεία, το ‘ξεθρόνιασμα’ του Πολιούχου Προστάτη μας Αγίου Γεωργίου. Στην Κοινότητα Βασιλικών θέλοντας να δώσουμε έμφαση Δεσποτικού γοήτρου προς τον Πολιούχο Άγιό μας, κρατούμε την εικόνα του για 15 ημέρες στο μέσο του Ναού, μία παράδοση που απαντάτε μόνο στον τόπο μας».

Παράλληλα ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις το ΛΑΧΟΣΥΒΑ, την ομάδα Νέων Βασιλικών, το Σύλλογο «ΕΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟΙΣ» και την πρόεδρο Ευαγγελία Κούσα για την ιστορική αφήγηση που αφορά τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βασιλικών και την απαγγελία ποιημάτων που έχουν γραφτεί για τον Άγιο καθώς και τη Φιλαρμονική για τη συμμετοχή της στις εκδηλώσεις.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Απόστολος Τσολάκης και Βασίλειος Μουστάκας καθώς και ο τοπικός σύμβουλος Γιώργος Μουστάκας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο