ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Στις Οινούσσες λειτουργεί από το 1954 Ναυτικό Γυμνάσιο, δηλ. εκπαιδευτήριο με κατεύθυνση στη ναυτιλία. Σήμερα το σχολείο αυτό είναι Ναυτικό ΕΠΑΛ με κατεύθυνση πλοιάρχων και σύντομα μηχανικών. Τα επίπεδα παρεχόμενης δευτεροβάθμιας γενικής και ναυτικής εκπαίδευσης είναι Ιδιαίτερα υψηλά. Τον τελευταίο καιρό το ΕΠΑΛ εξοπλίζεται υλικοτεχνικά κι αναβαθμίζεται ακαδημαϊκά με τρεις προσομοιωτές (έναν Γέφυρας Πλοίου, έναν G.M.D.S.S. (Global Maritime Distress and Safety System) κι έναν Υγρού φορτίου, με χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας.

Στο Σχολείο (Λυκειακές Τάξεις και ΕΠΑΛ) υπηρετούν καταρτισμένοι μόνιμοι και αναπληρωτές καθηγητές με αληθινό ενδιαφέρον για την ακαδημαϊκή, τεχνική και κοινωνική εκπαίδευση των μαθητών. Επιπροσθέτως, το ΕΠΑΛ είναι εξοπλισμένο με διαδραστικούς πίνακες, αίθουσα διδασκαλίας Η/Υ, βιβλιοθήκη, εργαστήριο χημείας, αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων και προβολής ταινιών. Στους μαθητές γυμνασίου, που επιθυμούν να φοιτήσουν στο ΕΠΑΛ ή στις Λυκειακές τάξεις Οινουσσών παρέχεται διαμονή και φιλοξενία καθ’ όλη τη σχολική χρονιά στο Πρότυπο Μαθητικό Οικοτροφείο Αρρένων, που λειτουργεί ανελλιπώς από το Σεπτέμβριο του 1958 και ανακαινίστηκε το 2005

Το κτίριο διαθέτει για τους οικότροφους δωμάτια για 2 ή 4 άτομα (συνήθως διαμένουν δύο μαθητές σε κάθε δωμάτιο) µε ιδιόχρηστο wc σε κάθε δωμάτιο, µε όλο τον απαραίτητο ξενοδοχειακό εξοπλισμό (κρεβάτια, κλινοσκεπάσματα, γραφεία µελέτης, ντουλάπες. Στους χώρους που χρησιμοποιούν όλοι οι µμαθητές, λειτουργεί άρτια εξοπλισμένη κουζίνα-τραπεζαρία, όπου παρέχεται εξαιρετικό φαγητό βάσει εγκεκριμένου προγράµµατος σίτισης καθημερινά καθώς και βιβλιοθήκη, χώρος γυμναστηρίου, αίθουσα αναγνωστηρίου & μελέτης. Η καθαριότητα των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων γίνεται καθημερινά. Στον προαύλιο χώρο λειτουργούν γήπεδα βόλεϊ, μπάσκετ και τένις. Στους οικότροφους παρέχονται δωρεάν φροντιστηριακά µαθήµατα εντός του Οικοτροφείου, ενώ λειτουργεί και σταθερό εβδομαδιαίο πρόγραμμα υποχρεωτικής μελέτης και επικοινωνίας µε τους γονείς.

Το Οικοτροφείο έχουν επιλέξει µαθητές από την Αθήνα, τη Βόρεια Ελλάδα, την Κρήτη και πολλές άλλες περιοχές ακόμη και την Κύπρο µε στόχο να διδαχθούν τη ναυτοσύνη και να περάσουν ευχερώς στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, αλλά και σε άλλα ναυτικά πανεπιστήμια, σχολές και ΤΕΙ.

Με πρωτοβουλία του Δήμου Οινουσσών λειτουργούν όλο τον χρόνο εργαστήρια θεάτρου, μουσικής και παραδοσιακών χορών καθώς και σύγχρονο στάδιο, γήπεδο 5Χ5, ενώ έχει δρομολογηθεί και η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου.

Η παρακείμενη Ακαδημία Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού είναι µία από τις κορυφαίες Ακαδημίες της χώρας, στην οποία σπουδάζουν 160 σπουδαστές/τριες, δίδοντας σημαντικές ευκαιρίες για µια επιτυχημένη ναυτική καριέρα.

Στο νησί λειτουργεί Πολυδύναμο Ιατρείο, φαρμακείο, κατάστημα των ΕΛΤΑ και της Εθνικής Τράπεζας, ενώ υπάρχει καθημερινή σύνδεση µε το λιμάνι της Χίου µε το ακτοπλοϊκό πλοίο ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ 3 καθώς και µε τον Πειραιά µια φορά ή δυο φορές εβδομαδιαίως µε πλοίο της Attica Group.

Οι μαθητές του Οικοτροφείου Οινουσσών έχουν την τύχη, το χρόνο, την ασφάλεια και την ησυχία να ωφεληθούν µε διαμονή και εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών, αλλά και τον επαγγελματικό προσανατολισμό για την είσοδό τους σε µια σημαντική πλουτοπαραγωγική πηγή τής χώρας, τη ναυτιλία.

Για ειδικότερη πληροφόρηση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν απευθείας µε τον Διευθυντή του Μαθητικού Οικοτροφείου Οινουσσών, κο. Περικλή Κομνηνάρη, τηλ. 2271055187. κιν.:6944472275. e-mail: oikotrofeio2009@gmail.com.

.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο