ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο πραγματοποίησε την Τρίτη 21 Μαΐου το διοικητικό συμβούλιο του νεοσύστατου Συλλόγου Σαρακατσαναίων Δήμου Θέρμης «Γ. Καραϊσκάκης». Ο νέος σύλλογος δημιουργήθηκε πριν από λίγες μόνο ημέρες και φιλοδοξεί να καλύψει και να εκφράσει με την παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των Σαρακατσαναίων καθώς και τη συμμετοχή τους σε όλους τους αγώνες του έθνους.

Στο Δήμο Θέρμης κατοικεί ένας σημαντικός αριθμός Σαρακατσαναίων που εγκαταστάθηκε στην περιοχή εδώ και εκατό και πλέον χρόνια. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται σημαντικά τα τελευταία χρόνια με την μετεγκατάσταση νέων οικογενειών στο Δήμο ακολουθώντας την οικιστική ανάπτυξη της περιοχής.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου με επικεφαλής τον πρόεδρο Βασίλη Ανατολίτη παρουσίασε στον δήμαρχο τις προτεραιότητές του καθώς και τις δράσεις που πρόκειται άμεσα να αναλάβει, τόσο με την δημιουργία χορευτικών τμημάτων (παιδικών και ενηλίκων) όσο και με τη διοργάνωση εκδηλώσεων, όχι μόνο όσον αφορά τη νομαδική ζωή των Σαρακατσάνων, αλλά και με την παρουσίαση ευρύτερων σύγχρονων κοινωνικών θεμάτων σε συνεργασία με όλους τους λαογραφικούς και πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου.

Με την ευκαιρία το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου προσέφερε στον δήμαρχο το βιβλίο «Σαρακατσάνοι» της  Αγγελικής Χατζημιχάλη, της γυναίκας που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή της στη μελέτη και καταγραφή της νομαδικής ζωής των Σαρακατσαναίων. Προσφέρθηκε επίσης στον κ. Παπαδόπουλο μία  χειροποίητη γκλίτσα σύμβολο της νομαδικής ζωής, καθώς και φρεσκοψημένη Σαρακατσάνικη “στριφτόπιτα”.

Ο δήμαρχος αφού καλωσόρισε τη δημιουργία του νέου Συλλόγου, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του και δήλωσε την συμπαράσταση τόσο του ιδίου όσο και της διοίκησης του δήμου, μέσω του αντιδημάρχου Πολιτισμού Γιώργου Αγγέλου ο οποίος παρευρισκόταν στη συνάντηση. Ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε ιδιαίτερα την πρόθεση του Συλλόγου για συνεργασία με όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου και ενθάρρυνε προς την κατεύθυνση αυτή.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο