ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις|

«Συντροφιά με τις νότες»

Η Μικτή Χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού Νέας Ραιδεστού παρουσιάζει την 6η Χορωδιακή συνάντηση Νέας Ραιδεστού  τo Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα  19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης. Θα συμμετάσχουν οι χορωδίες: Χορωδία Μουσικού Σχολείου Πειραιά, Μικτή Χορωδία «Οι Καππαδόκες» Δήμου Πέλλας, Μικτή Χορωδία Δήμου Πολυγύρου Μικτή Χορωδία Κ.Π. Ταγαραδων και η Μικτή Χορωδία Κ. Π. Νέας Ραιδεστού.

Στόχος της συνάντησης  η ανάπτυξη πολιτιστικών ιδεωδών, η καλλιέργεια υψηλών σχέσεων και δεσμών μεταξύ ανθρώπων, φορέων και πόλεων, καθώς και η συνεργασία τους μέσω της μουσικής που είναι η αμεσότερη μορφή τέχνης. Σκοπός η διάδοση, η προβολή, και η ανύψωση της χορωδιακής μουσικής.

Μικτή Χορωδία Κέντρου Πολιτισμού Νέας Ραιδεστού: Το Κέντρο Πολιτισμού Ν. Ραιδεστού αντιμετωπίζοντας με ευαισθησία & ευθύνη την πολιτιστική άνθιση της περιοχής αποφάσισε το 2000 την ίδρυση χορωδίας.

Σκοπός της η ανάπτυξη, η καλλιέργεια και η προβολή της χορωδιακής μουσικής, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ ανθρώπων και φορέων αλλά και η προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Το 2006 ανασυντάχθηκε η χορωδία και έγινε πολυφωνική. Σήμερα η μικτή χορωδία‚ ανανεωμένη αποτελείται από 35 χορωδούς που πλαισιώνουν τις περισσότερες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η Ν. Ραιδεστός και ο Δήμος Θέρμης. Με πλούσιο ελληνικό ρεπερτόριο και συμμετοχή σε πολλές εκδηλώσεις και χορωδιακά Φεστιβάλ‚ σε τοπικό, εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο.

Μερικές από τις πιο σημαντικές  συμμετοχές  το 2008 στην Αράχοβα, το 2009 στη Γερμανία,  2010 στις Φέρρες, το 2010  στη Σκιάθο, το 2011 στη Χαλκιδική, το 2012 στη Βουλγαρία. Στις δραστηριότητες της χορωδίας συγκαταλέγεται και η οργάνωση του θεσμού της χορωδιακής συνάντησης  Ν. Ραιδεστού «Συντροφιά με τις Νότες».

Τη χορωδία διευθύνει από τον Οκτώβριο του 2011 η Ελευθερία ΜεταξάΑρμοδώρου.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ., ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

Πολυτεχνείου 18 – 570 01 Νέα Ραιδεστός, T|F: 2310 465 607

Ε:pol-raidestou@thermi.gr


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο