ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

 

Στις 21 Ιουλίου 2024 θα λάβει χώρα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Θέρμης μια δημιουργική καλλιτεχνική εκδήλωση, το «OVERHEAT graffiti festival», όπου 50+ καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα θα εκφραστούν ελεύθερα με την τέχνη τους στους τοίχους που περιβάλλουν το γήπεδο. Με πρωτοβουλία του καλλιτέχνη και graffiti artist Πολύδωρου Τεμέλογλου (WEMS) και σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμης, τον Αθλητικό Πολιτιστικό Όμιλο Θέρμης ο «Θερμαϊκός», τη διοίκηση και τον γενικό γραμματέα του συλλόγου Αχιλλέα Μεταλούλη, διοργανώνεται μια εκδήλωση που θα αναζωογονήσει τους βανδαλισμένους, μέχρι πρότινος, τσιμεντένιους, αντιαισθητικούς τοίχους, τους οποίους προσπερνούν καθημερινά εκατοντάδες πολίτες, καθώς και εκατοντάδες μαθητές στον δρόμο τους για το 1ο ΓΕΛ Θέρμης και το 1ο Γυμνάσιο Θέρμης τα οποία συνορεύουν με το γήπεδο ποδοσφαίρου.

Εκατόν εβδομήντα (170) μέτρα τοίχου θα ζωγραφιστούν από τους καλεσμένους καλλιτέχνες μέσα σε μια μέρα. Μουσική, ζεστή ατμόσφαιρα, ενότητα, σεβασμός, διασκέδαση και διάθεση για εξάπλωση της γνώσης είναι τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την δράση.

Από τις 9 το πρωί της 21ης Ιουλίου και μέχρι να δύσει ο ήλιος, το χρώμα θα ρέει ασταμάτητα και πλήθος κόσμου από την περιοχή θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τους καλλιτέχνες από κοντά την ώρα που δημιουργούν τα έργα τους. Τις απογευματινές ώρες θα απολαύσουμε εναλλακτικές live μουσικές από σχήματα hip hop, boom bap και hard rock. Το «OVERHEAT» είναι μια γιορτή για την τέχνη του graffiti και την κουλτούρα του hip hop όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να την εκπροσωπήσουν ή και να την γνωρίσουν για πρώτη φορά.

Είσοδος ελεύθερη για όλους!


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο