ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Η νέα θεατρική παράσταση “Η Ιφιγένεια των Ταύρων”, σε κείμενο, σκηνοθεσία και μουσική Χριστόφορου Χριστοφή έρχεται  στο Φράγμα της Θέρμης για μία και μοναδική παράσταση στις 8 Αυγούστου και ώρα 21.00 το βράδυ. Η παραγωγή εντάσσεται  στο πλαίσιο του προγράμματος 2024 του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» και τελεί υπό την αιγίδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Μια Ιφιγένεια, ένας Πυλάδης, ένας Ορέστης και κάποιος Άντον Τσέχοφ σε ένα αντάμωμα άχρονο θα χαράξουν ομόκεντρους κύκλους σε μια αέναη σύγκρουση με τον εαυτό τους και τους υπόλοιπους. Όλοι τους απόγονοι των συνώνυμων ιστορικών προσώπων. Κληρονομιά το όνομά τους… Βάρος αμέτρητο στους ώμους τους… Πώς να αποτινάξουν από πάνω τους όσα τους χρέωσε η ιστορία; Οι άνθρωποι αλλάζουν… Παραμορφώνονται με τα χρόνια, δεν αναγνωρίζουν τον ίδιο τους τον εαυτό και συγκρούονται με καθετί που ενστικτωδώς αναγνωρίζουν ως φορέα αυτής της αμνησίας… Να αλλάξεις τα πάντα… Να γίνεις αυτός που ποθείς… Να δηλώσεις τη δική σου ταυτότητα… Κι ύστερα τι; Πώς να χωρέσει ο ήχος της ανάσας σου μέσα στον θόρυβο ενός πολέμου;

 Κάπου στην περιοχή της Κριμαίας, στην Αζοφική θάλασσα, στη Μαριούπολη την πληγωμένη και σ’ ένα λιμάνι, Ταγκανρόγκ το όνομά του (Ταϊγάνιο το αποκαλούσαν οι Έλληνες που ζούσαν εκεί), γενέτειρα του σπουδαίου Ρώσου συγγραφέα Άντον Τσέχοφ, εκτυλίσσεται η ιστορία σε μια εποχή δυστυχισμένη. Ο πόλεμος μαίνεται και σκεπάζει με τρόμο τις ψυχές των ανθρώπων. Είναι ο κύκλος με τη μεγαλύτερη διάμετρο σε ένα σύστημα ομόκεντρων κύκλων συγκρούσεων.

 

Συντελεστές της Παράστασης είναι οι :

 

Κείμενο, σκηνοθεσία, μουσική επένδυση Χριστόφορος Χριστοφής

Σκηνικά, κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου

Χορογραφίες: Έρση Πήττα

Video art: Τάκης Δημητρακόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Μάνος Σπιτάλας

Βοηθός χορογράφου: Θωμάς Σιδέρης

Ερμηνεύουν: Μαρία Παπαφωτίου (Ιφιγένεια), Δημήτρης Μαύρος (Κύριος ντον),

Αλμπέρτο Φάις (Πυλάδης), Κωνσταντίνος Λιάρος (Ορέστης), Αναστασία -Νάστια  Ντεντιάεβα, Ελένη Φώτου (Χορεύτριες)

Στον ρόλο του Ερμή ο Magnus Pedersen

Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ ενώ όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Θέρμης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο