ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Πρωτοφανείς βανδαλισμούς προκάλεσαν άγνωστοι στο νεοαναγειρόμενο κλειστό γυμναστήριο του Τριλόφου, πριν ακόμη να προλάβει να ολοκληρωθεί η κατασκευή του. Συγκεκριμένα, οι άγνωστοι εισήλθαν στον χώρο του εργοταξίου σε ώρα μη λειτουργίας και προέβησαν σε πράξεις βανδαλισμού ανοίγοντας δοχεία υλικού BETOCONTACT-Αστάρι πρόσφυσης και πάστας DEC 428 POLYPLAST ακρυλικού σοβά υψηλής σκληρότητας και πρόσφυσης σκορπίζοντας τα υλικά αυτά στις κερκίδες και την εδαφόπλακα του κυρίως αγωνιστικού χώρου. Καθώς η ιδιότητα του Betokontact είναι να προσφύεται στις επιφάνειες και να ενσωματώνεται με αυτές, η απομάκρυνσή του είναι εξαιρετικά δυσχερής. Η ζημία έγινε ακόμη μεγαλύτερη καθώς απλώθηκε πάνω στην τελικώς διαμορφωμένη επιφάνεια των κερκίδων (βιομηχανικής επεξεργασίας γκρι χρώματος) ενώ το χρώμα του Betoncontact είναι κόκκινο.


H ανάδοχος εταιρεία προέβη άμεσα σε εργασίες απόξεσης των υλικών με σπάτουλες και ξύστρες, αλλά τα σημάδια είναι ακόμη εμφανή και μελλοντικά θα χρειαστούν περαιτέρω εργασίες (λειότριψη) με εξειδικευμένα μηχανήματα.

Το κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας το οποίο κατασκευάζεται στην περιοχή του Τριλόφου είναι το τέταρτο μεγάλο κλειστό που διαθέτει ο δήμος Θέρμης, μαζί με αυτά των Βασιλικών, του Τριαδίου και του Νέου Ρυσίου. Πρόκειται για ένα έργο αρχικού προϋπολογισμού περίπου 3,5 εκατ. ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται κατά 78% από ίδιους πόρους του δήμου και το υπόλοιπο από το πρόγραμμα «Φιλόδημος II». Ο χρόνος ολοκλήρωσής του είναι το Μάιο του 2025.

Το περιστατικό αυτό, βανδαλισμού δημόσιου χώρου, δυστυχώς δεν είναι το πρώτο το οποίο σημειώνεται στο δήμο Θέρμης. Είναι, όμως, η πρώτη φορά που θύμα των βανδαλισμών είναι ένα δημόσιο κτίριο το οποίο τώρα κατασκευάζεται και προορίζεται για την άθληση της νεολαίας της περιοχής. Οι υπηρεσίες του δήμου Θέρμης έχουν γίνει επανειλημμένα μάρτυρες βανδαλισμών δημοσίων κτιρίων

και δημοσίων υπαίθριων χώρων, με πρώτα και καλύτερα τα σχολεία και τις παιδικές χαρές. Μάλιστα, στην πλειονότητα των περιπτώσεων δράστες είναι νεαροί μαθητές.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος αναφέρει ότι «το γυμναστήριο της Μίκρας είναι από τα μεγαλύτερα έργα που κατασκευάζει ο δήμος Θέρμης. Πρόκειται για το τέταρτο μεγάλο κλειστό γυμναστήριο του δήμου, μαζί με αυτά του Τριαδίου, των Βασιλικών και του Νέου Ρυσίου. Έτσι, η κάθε δημοτική ενότητα διαθέτει το δικό της κλειστό γήπεδο προκειμένου να αθλούνται απρόσκοπτα τα παιδιά μας καθώς και οι αθλητικοί σύλλογοι. Ο βανδαλισμός του κλειστού της Μίκρας, και μάλιστα, πριν να προλάβει να ολοκληρωθεί το κτίριο, μας αφήνει έκπληκτους. Διερωτώμαι πώς είναι δυνατόν ορισμένοι να προβαίνουν σε βανδαλισμούς ενός δημόσιου έργου το οποίο κατασκευάζεται για να καλύψει τις δικές τους ανάγκες. Καλώ την τοπική κοινωνία της Μίκρας, αλλά και όλων των δημοτικών ενοτήτων να συνδράμουν στην προστασία του δημόσιου χώρου και του δημοτικού εξοπλισμού. Άλλωστε είναι πρωτίστως δική τους περιουσία. Ιδιαιτέρως απευθύνομαι προς τους γονείς και τους ζητώ να μιλήσουν στα παιδιά τους για την αξία του σεβασμού και της προστασίας του δημόσιου χώρου που αποτελεί άλλωστε το δεύτερο σπίτι τους. Εμείς ως δήμος Θέρμης προσπαθούμε με κάθε τρόπο, μέσα από δράσεις στα σχολεία, μέσα από τους συλλόγους και μέσα από το Συμβούλιο Νέων του δήμου, να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά προς αυτήν την κατεύθυνση. Καλώ και τους γονείς να συνδράμουν κι αυτοί σε αυτήν την προσπάθεια».


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο