
Ο Δήμος Θέρμης δίνει το «παρών» στην 9η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης η οποία υλοποιείται από το MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς και των Δήμων Θεσσαλονίκης και Θέρμης. Η συμμετοχή του Δήμου Θέρμης γίνεται μέσω των δράσεων της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Μαμαγαία. Συγκεκριμένα, μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος βιωματικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης WONDER Schools της Μαμαγαία έχει δημιουργηθεί και συντηρείται το “Δίκτυο Σχολικών Λαχανόκηπων Θεσσαλονίκης”, το οποίο απαρτίζεται από δέκα σχολικές μονάδες, με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών, των εκπαιδευτικών και των γονέων/κηδεμόνων τους. Πέντε από αυτές τις σχολικές μονάδες βρίσκονται στον Δήμο Θέρμης. Πρόκειται για το 2ο και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης, το Δημοτικό Σχολείο Νέου Ρυσίου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πλαγιαρίου και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Τριλόφου.
Στο Δήμο Θέρμης το πρόγραμμα υλοποιείται από την Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Σχολικών Μονάδων και την Μαμαγαία. Στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε ζητήματα βιώσιμης αστικής καλλιέργειας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και συμμετοχικής διαχείρισης μέσα στη σχολική ζωή.
Τα εγκαίνια της Έκθεσης “WONDER CITY της Μαμαγαία θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΔΕΘ, 1ος όροφος), το Σάββατο 1 Νοεμβρίου μεταξύ των ωρών 17:00 – 19:00. Η έκθεση διαρκεί έως την Παρασκευή 07/11. Δάσκαλοι/ες και μαθητές και μαθήτριες των συνεργαζόμενων τμημάτων μαζί με τους γονείς και κηδεμόνες τους όπως και ευρύτερα μέλη των σχολικών κοινοτήτων καλούνται να παρευρεθούν στα εγκαίνια της έκθεσης για να δουν και να μοιραστούν εμπειρίες με το κοινό της πόλης και τους επισκέπτες της έκθεσης.
Στο σχετικό δελτίο της η Μαμαγαία αναφέρει ότι «θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη προς τον Δήμο Θέρμης για τη διαχρονική του στήριξη, χάρη στην οποία το Δίκτυο Σχολικών Λαχανόκηπων Θεσσαλονίκης έχει εξελιχθεί σε έναν ζωντανό θεσμό συνεργασίας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και κοινοτικής συμμετοχής».

