Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, κατάνυξη ολοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου ο τετραήμερος εορτασμός για την Ιερά Πανήγυρη της Γεννήσεως της Θεοτόκου, Πολιούχου της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Αντωνίου. Στη διάρκεια του τετραημέρου έγιναν θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, που συνδύασαν τη θρησκευτική παράδοση με την πολιτιστική κληρονομιά. Διοργανώθηκαν από τον Δήμο Θέρμης, τη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Αντωνίου, το Τοπικό Συμβούλιο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και αγκαλιάστηκαν θερμά από τους κατοίκους, αλλά και από επισκέπτες και Αγιαντωνίτες που επέστρεψαν στον τόπο τους για να συμμετάσχουν στις ημέρες της πανηγύρεως.

Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Περιφορά της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της Κοινότητας. Η συμμετοχή των πιστών ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, με κατοίκους κάθε ηλικίας να ακολουθούν με ευλάβεια την πομπή, τιμώντας τη Γέννηση της Θεοτόκου και την Πολιούχο του Αγίου Αντωνίου.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό και στην Περιφορά της Ιερής Εικόνας το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, οι βουλευτές Β΄ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος και Φάνης Παπάς, ο αντιπεριφερειάρχης Χωρικού Σχεδιασμού και Πολεοδομικών Θεμάτων, Ευστάθιος Αβραμίδης, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Γάντας, Στυλιανός Αποστόλου, Στέλιος Τσομαρίδης και Πολυχρόνης Κοντοπίδης, ο Εντεταλμένος δημοτικός Σύμβουλος Θωμάς Γέρμανος, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Αντωνίου, Μαρία Χαλκίδου, ο δημοτικός σύμβουλος Αστέριος Καρακώττας κ.ά.

Ο τετραήμερος εορτασμός ξεκίνησε την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου με το 6ο Αγιαντωνίτικο Αντάμωμα, στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου, μια εκδήλωση που έχει πλέον γίνει θεσμός και αποτελεί σημείο συνάντησης των κατοίκων και των απανταχού Αγιαντωνιτών.
Με παραδοσιακό χρώμα, μουσική, αναμνήσεις και τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων, το Αντάμωμα αποτέλεσε μια ιδιαίτερα ζεστή βραδιά, αναδεικνύοντας τους δεσμούς της τοπικής κοινωνίας και τη διαχρονική σχέση των Αγιαντωνιτών με τον τόπο καταγωγής τους.

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, η πλατεία του Αγίου Αντωνίου γέμισε από μικρούς και μεγάλους, που παρακολούθησαν παράσταση Θεάτρου Σκιών, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν χθες με τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Περιφορά της Ιερής Εικόνας, ενώ σήμερα, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της εορτής της Γεννήσεως της Θεοτόκου, τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ο Εσπερινός και η Παράκληση, ενώ ο εορτασμός ολοκληρώνεται με παραδοσιακό – λαϊκό γλέντι στην πλατεία Αγίου Αντωνίου.
Ένας θεσμός που ενώνει την κοινότητα
Ο φετινός τετραήμερος εορτασμός επιβεβαίωσε για ακόμη μία χρονιά ότι η Ιερά Πανήγυρη της Γεννήσεως της Θεοτόκου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς της Κοινότητας του Αγίου Αντωνίου.
Ο Δήμος Θέρμης και η Δημοτική Κοινότητα Αγίου Αντωνίου εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τους εθελοντές, τους κατοίκους και όλους τους επισκέπτες που τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις.
Η μεγάλη συμμετοχή και η θερμή ανταπόκριση του κόσμου αποτελούν την καλύτερη επιβεβαίωση ότι η παράδοση, η πίστη και η συλλογικότητα παραμένουν ζωντανές και συνεχίζουν να ενώνουν την κοινωνία του Αγίου Αντωνίου.
