Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Μεγάλος παραμένει ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 4) έως την Κυριακή 27 Ιουλίου σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Για το λόγο αυτό η Πολιτική Προστασία του δήμου Θέρμης θα βρίσκεται σε κατάσταση μέγιστης επιφυλακής, ενώ από σήμερα ισχύει και απαγόρευση κυκλοφορίας στις δασικές περιοχές.

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θέρμης υπενθυμίζει σε όλους τους πολίτες ότι από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο, διέλευση, κυκλοφορία, επίσκεψη, διαμονή, παραμονή, κατασκήνωση, καθώς και οργάνωση, διενέργεια οποιασδήποτε δραστηριότητας, αθλητικής, ψυχαγωγικής, θρησκευτικής κ.λπ., σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση του δήμου Θέρμης για την αποτροπή κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Επίσης, απαγορεύονται οι θερμές εργασίες σε υπαίθριους χώρους (ηλεκτροσυγκόλληση, οξυγονοκόλληση, τροχός κοπής και λείανσης κ.λπ.) ή οποιουδήποτε εξοπλισμού που μπορεί να προκαλέσει φλόγα ή σπινθήρα.

Οι πολίτες οι οποίοι θα αντιληφθούν πυρκαγιά θα πρέπει να τηλεφωνήσουν ΑΜΕΣΩΣ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ.199) και να δώσουν σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο εκδήλωσης και κατεύθυνσης της πυρκαγιάς καθώς και για το είδος της βλάστησης που καίγεται.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο